2020. szeptember 23., szerda

Tűz fajtái

A tűz jellemzői, az égés és a tűz , az égés fázisai, a tűz érzékelése, a tűzjelző eszközök működése, füstérzékelő, lángérzékelő. A tűz kémiai jelenség, éghető anyag fény- és hőhatással járó oxidációja. Közvetlen hatása, az égés, a szerves anyagokat visszafordíthatatlan folyamattal . Tűz fajták PIRAMIS (TIPI) TŰZ.


Egy földbe szúrt ág körül gúla alakba rakjuk a tűzifákat.

A gúla szél felőli oldala azonban nyitott marad. Most nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak a tűz eloltására! A tüzet elolthatjuk vízzel: a víz csökkenti a gyulladási hőmérsékletet, valamint elzárja az.


A leggyakoribb tűz otthoni környezetben és konyhákban. Növényi olajokat sorolunk ide, de minden olajat és zsírt is, mint például a kenőolajok. Vízzel oltani tilos . Az erdőkben bekövetkező tűz gyors terjedésének megakadályozása többféle módon is lehetséges.

Ilyenek: az erdők tűzállósági határértékének növelése előre . Melyik készülékkel oltsam el? HÁNYSZOR elmegyünk a falon levő csendes kis őrszem mellett úgy, hogy szinte észre sem vesszük! Költséges az utántöltés, ismételt készenlétbe állítás sok időt igényel.


Tűzvédelmi szabály megszegéséért, ha az közvetlen tűz - vagy. A tárolótartályok típusai. Belső úszótetős tartályok. Merevtetős tartályok. Kaverna robbanás- tűz.


A felületi tűz fajtái. Tűz (tűzeset): égési folyamat, amely veszélyt jelent az életre, a testi épségre vagy. A vízszintes térelhatárolás rendkívül fontos, mivel segít megakadályozni, hogy a tűz és a forró gázok átterjedjenek egyik szintről a másikra, ezzel időt adva az . A tűz típusainak osztályozása az éghető anyag jellege és halmazállapota alapján.


A készülék típusai az oltóanyagtól függően lehetnek: vízzel, habbal, porral, . Minden ember szereti a tüzet , ősidők óta bűvöl bennünket.

ABC töltetűek: és egyes fajtái kifejezetten nagy oltásteljesítményűek is. Az égés, illetve a tűz terjedésének alapvető feltétele, hogy a gyújtás során, valamint. Fajtái : ➢ porszerű,. A porlasztott vízrészecskék .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.