2021. április 7., szerda

Vízbázisú festékre oldószeres

Oldószeres festékek esetén bevett szokás, hogy lakkbenzint vagy hígítót adunk a festékhez a jobb állag és a szebb ecsetvonások érdekében. Biztosan jártak már sokan úgy, hogy az újrafestett felület ledobta az új festékréteget. Elsődleges szabály, hogy az oldószeres festéket már csak vizes bázisú . Az oldószer okozna valami kárt a vizes festékben , akár hosszú távon is,.


A kültérre szánt vízbázisú faápoló szereket nem mossa le az eső - ha . Ebben a bejegyzésben mint szakember és festék felhasználó szeretném összefoglalni mindkét típusú festék : vizes, oldószeres tulajdonságait. A legtöbb zománcfesték a simára csiszolt előzőre kellő zsírtalanítás után jól feltapa így a. Ha olyan festéket keresünk fa vagy fém tárgyaink felületkezeléséhez,. A vízbázisú , azaz vizes diszperziós zománcfestékek érthetően. Vízbázisú fényes akrilfesték. Száradás után víztaszító (vízlepergető) réteget képez a felületen.


A hagyományos oldószeres festékekkel szemben számos előnye . Szinte biztos, hogy korábban valamilyen kemény oldószeres lakkal volt kezelve a felület. Erre a vizes lakk nem tud jól megtapadni. Oldószerek (vagy víz) nélkül persze a pigment és a gyanta sűrű.


De nem is ez minősíti igazán a vízbázisú festékeket , hanem az a tény, hogy . A festék oldószerének gyors párolgása megnehezíti a festék terülését,. Ezek kombinációja dönti el, hogy az adott alapozó oldja-e például a régi műgyanta vakolatokat vagy diszperziós festékeket. Ezért oldószertartalmú alapozót . Csakúgy, mint az oldószeres lazúroknál, az ide tartozókat is további két csoportra bonthatjuk.


Léteznek szintetikus termékek . A festékanyagokban lévő illékony szerves vegyületek mennyiségét minden. Mindkét fajtából vásárolhatunk oldószeres és vízbázisú lazúrt. A piacon kapható lazúrfestékeket érdemes ecsettel felvinni.


Kültéri - Időjárásálló - Oldószeres - Csepegésmentes - Nano-technológia (UV- blokkoló hatás!) HOL KAPHATÓ EZ A DÜFA TERMÉK? Düfa Festék - Boltkereső. Ezzel készítjük elő az anyagot arra, hogy a festéket jól befogadja. Hígítók, oldószerek és festékmarók.


Hemmax Cool 3inzománcfesték hígító 5l. Környezetbarát festékeink és bevonataink vízzel hígítható kötőanyagokon alapulnak. A klasszikus bevonatok esetében a szerves oldószerek a száradás során . A festék eltávolítása akár manuális, akár vegyi úton történik, a feladatot végzőre komoly veszélyforrást. OBI favédő vékonylazúr, oldószeres , mahagóni, 7ml.


OBI időjárásálló fedőfesték vízzel higítható, fehér, selyemfényű, l. Az akrilfesték tulajdonságai. A rétegek nagyon jól . Különösen ajánlott rozsdás felületek felújítására pergő rozsda és laza festékrétegek eltávolítása után. Elérhető a Trilak oldószeres színkeverőgépein is,.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.