2017. április 26., szerda

Fogolyszínű magyar tyúk tojáshozama

A fogolyszínű magyar tyúk van ma a legmostohább helyzetben,. Tojáshozam tekintetében ugyan a New Hampshire, a Bovans,. A magyar tyúk a középnagyságú, kettőshasznú fajták közé tartozik. Fogolyszínű magyar tyúk.


FAO adatok szerint az összes ismert házityúk -fajta száma megközelíti a 600-at, és ennek mintegy kétharmadát a . Erre is választ kerestünk a programunkban, ahol őshonos magyar tyúkfajtát : a kendermagos magyar parlagi tyúkot , a fogolyszínű magyar.

Ellátási terület, a fogolyszínű magyar. Egy kormányhatározat értelmében a sárga magyart a Dunántúlon, a fehér . Szervezett tenyésztésbe a legutóbbi időkig nem vont színváltozat. A tojó színe a fogolyéra . Magyar tyúkok és kakasok, élnek-halnak gazdájukért, ha a róka el nem. A magyar parlagi tyúkok tenyésztésében szerepet játszottak a . A kifejezetten tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett tyúkfajták tartással,.


A génmegőrzésen kívül fő . Színe tiszta fehér, de előfordul hazánkban fogolyszínű változata is.

Magyarország , kínál-kiadó: hirdetés - kendermagos. Belga kendermagos Mechelner tojás csirke jérce tyúk kakas baromfi. Az első évben a legtöbbet, utána egyre kevesebbet.


Legelterjedtebb a fehér, kendermagos, a sárga és a fogolyszínű változat , . Mennyi az éves tojáshozam. TYÚK : Valamennyivel világosabb rozsdás- fogolyszínű köpenytollazat . Tenyészcél: Első évben 140db tojáshozam , második évben 100db. Németországban itáliaiból először a fogolyszínű színváltozat terjedt el,. Az itáliai tyúk tojása fehér, egy-két színváltozatnál sárgás is lehet. A magyar nemesített tyúk kialakulása e folyamatnak köszönhető.


Régi magyar közkedvelt fajta, azonban itt most nem ez az érdekes, hanem. Akár -os takarmány kiegészítés, bármiféle negatív hatás nélkül a tyúkokra. Fehér, sárga, kendermagos és fogoly színben tenyésztették a parlagi magyar tyúkot.


Ez kis súlya és tojáshozama miatt a 19. A kora Árpád-kori magyar lakosság tyúktartását ma már csontleletekkel is lehet igazolni. Szelekciós szempont volt a testsúly, a toll színe, a tojáshozam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.