2019. november 11., hétfő

Melyik tyúk tojik a legtöbbet

Melyik tyúk tojik a legtobbet ? Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Mint mesélte, ezt a tyúkot úgy szerezte, hogy a piacon vett tíz tojást, amiket kikeltetett. Aztán az egyik tyúk elkezdett zöld héjú tojásokat tojni , . Bangó László így mutatja be a hibridet: „A tyúk testtömege szűk kg.


A tyúkfaj háziasítása óta rendkívül sok fajta és hibrid alakult ki, amelyek közül néhánynak ma is nagy jelentõsége van a világ baromfi tenyésztésében, jó pár . A ki baromfitenyésztésből lehetőleg hasznot akar húzni, annak nem szabad vén tyúkokat tartani. Legtöbbet tojik a tyúk a második évben, a harmadikban már . A leggyakrabban alkalmazott - órás - nappalhosszúság mellett a tyúk az első tojását a kora reggeli órákban rakja le. Késő délután a tyúk már nemigen tojik. A baromfifélék, ezen belül is a tyúkok egyik fő terméke a tojás.


Mit tegyünk, ha a jércéink tojni kezdenek? Ez legtöbbször már nagy izgalommal . Ilyen hidegben a tyúkoknak sincs kedve tojni. Ma még hébe-hóba számíthatunk tojásra kis gazdaságunkban, de egyre kevesebbre. Aztán vedlik, nem tojik, aztán esetleg még egy évet engednek neki tojni, függően a tartástól illetve a gazdaság . Jó tojó tyúk “ szakkönyv.


Háziszárnyasaink közül a tyúk tojik legtöbbet , tojására szinte egész éven át lehet. A tyúktartás fő haszna a tojás, más oldalról pedig a tojásgazdálkodás és . Legtöbbször az egész csizmát lekenik vele, de főként a talp és a varratok. Természetesnek vesszük, hogy egy magára valamit is adó tyúk - ha nem akarja villámgyorsan a levesben végezni - szinte naponta tojik egy . Mostanság is kétezer tojik neki, tehát hitelt adok szavainak. Ráadásul a tyúkok télen kevesebbet tojnak , ami nem fedezi a vásárlói igényeket.


Azonban számtalan tyúk tojik különleges színű tojásokat, amelyek. Hazánkban is egyre népszerűbbek a színes tojást tojó tyúkfajták , amelyek . A ma ismert mintegy 2fajta csaknem -át ezek a különleges tyúkfajták. Ezen a területen találnia kell tojófészket, ellenkezõ esetben az alomba tojik , s ez. A házityúk domesztikációja közben több mint 2fajta alakult ki. A legtöbb fajta az árutermelés szempontjából ma már alárendelt jelentőségű, másoknak . Két éves korukig vagyis még egy évig szépen tojnak utána már nem annyira, tehát fel kell.


A tyúkok az első évben tojnak a legtöbbet (de legapróbbakat) a második évben . A nagyobb testü, húsosabb tyúkok is legtöbbször húsbaromfik és nem tojástermelésre. Egyébként a brahma tyúkok azt mondják hogy inkább télen tojnak. MAI VICC: A tyúk nagyon buta állat. Mindig akkor tojik a legtöbbet , amikor olcsó a tojás. Egy tyúk nagyjából óra alatt tojik egy tojást.


A tyúkok közel két évig élnek, ez pedig a kikelésüktől kezdve két év szenvedést jelent. A nálunk lévő aranybúza család valamennyivel többet tojik , mint a fekete-réz,. M-es, általában ezt látjuk legtöbbször a boltokban.


A lényeg, hogy a tyúk élete során különböző méretű tojásokat tojik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.