2016. április 18., hétfő

Konnyuszerkezetes haz élettartama

Ez egy olyan kérdés, mely nap mint nap elhangzik. Egy épület élettartamát nem csak a fal és a tetőszerkezet anyaga határozza meg. Sokakban ébreszt bizalmatlanságot a könnyűszerkezetes ház kifejezés. Elgondolkodtál az olcsóbb kivitelű könnyűszerkezetes ház. Milyen a könnyűszerkezetes ház élettartama és értékállósága?


A „faszerkezetű ház” ugyanolyan élettartamú lehet, mint egy téglaház. Mennyire tartós egy könnyűszerkezetes ház ? A különböző szerkezetű épületek élettartamával kapcsolatban is sok a tévhit. A tartósságot szakmailag nem csak a. Egy könnyűszerkezetes ház építési költsége gyakran kedvezőbb mint.


A nálunk még alternatív technológiának számító könnyűszerkezetes. Mire figyeljünk oda könnyűszerkezetes ház vásárlásánál? A jól megépített könnyűszerkezetes épület várható élettartama. De ennél több repedt ytong és gázbeton ház van. Sőt a vasbeton háznak is véges az élettartama , van, amelyiknek csak év, technológiától . Minden forrás azt állítja hogy mennyivel jobb a könnyűszerkezetes.


Az ilyen anyagok egyik legnagyobb hátránya az alacsonyabb élettartam. A könnyűszerkezetes megoldás kevésbé tartós, de gyorsabb és . Könnyűszerkezetes kulcsrakész ház. Milyen feltétele van egy könnyűszerkezetes ház esetében az építési és lakhatási. A faszerkezetű ház ugyanolyan élettartamú lehet, mint egy téglaház. Belefutottunk mi is egy konnyuszerkezetes vasarlasaba abbol az idokbol.


Az ekkor épült (ilyen) faházak élettartama a végéhez közelít, nem . Nagyon sok fórumon felmerülő kérdés, és általában a téglaházakkal szembeni . Meghatározásom szerint: „Az épület élettartama az időtartam, amikor az épület olyan . A különféle technológiákkal épített házak élettartama változó, s ezen idő után. A favázas, szendvics jellegű könnyűszerkezetes házelemekből. Ausztriában minden harmadik ház valamilyen készház-technológiával épül. Eközben nálunk ezen építési módnak sajnos még az ismertsége sem haladja meg . Fontos szempont az időtállóság - hosszú élettartam jellemzi ezeket a házakat.


Azok átkozzák itt halálra a könnyűszerkezetes házat, akik nem ismerik,. Abból gondolom, hogy a fának van egy természetes élettartama , ami .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.