2016. szeptember 20., kedd

Orchidea léggyökér levágása

Elég sok orchidea elhalálozott már a lakásomban ahhoz, hogy tudjam,. Tökéletes megoldás volt a páratartalom, a gyökér fény igénye, és . Mivel az orchidea gyökerei léggyökerek , ami azt jelenti hogy a levegőből veszi fel a kellő mennyiségű nedvességet, pára formájában, nem kell levágni. Normális esetben a léggyökerek javarésze a cserépben mara . Az orchidea átültetése nagyon különbözik a lakás többi növényének. Ha a léggyökerek már kibújtak a réseken, vágd le róla a cserepet vagy . Miután megtisztítottuk, ha maradt még egy – két egészséges gyökér , akkor ezeket is távolítsuk el. Mindenki nagy kedvence, a lepkeorchidea hosszú hónapokig szép virágokkal.


Tehát ha az orchidea. Sajnos nagyon sok orchideabarát legalább egyszer találkozik a gyökérrothadással. Először nagyon ijesztő.


Ha az orchidea kinőtte a cserepét így ültethetjük át sikeresen. Feltöltötte: Szépzöld Leggyakoribb ápolási hibák. Ezért sok orchidea a tulajdonos hazaérkezésekor több cm-es vízben áll,. Orchidea orchideakedvelokkozossege. A legtöbb orchideahibridet közönséges egy napig álló csapvizzel is öntözhetjük.


Nem tudom megmondani, hogy az egyik szár levágása milyen hatással lesz a . Tudom,hogy meg lehet úgy is oldani,hogy a virág oldali részét vízbe teszem, a gyökér oldali részét pedig hagyom . Ha láto hogy új leveleket hoz az orchidea , az azt mutatja, fejlődik és nem. Figyeljünk arra, hogy a régi földet teljesen rázzuk le a gyökérlabdáról , mielőtt a növényt az új közegbe állítjuk. A kezdő virágtermelők gyakran felteszik maguknak a kérdést: szükséges és vajon lehetséges-e a gyökér levágása ? Oázis Kertészet oazis. Földön lakó orchideafajok , mint a papucsorchidea – évente igénylik az átültetést, mert érzékenyek a földben felszaporodott sókra. A megfelelő gyökérképződés alapja a megfelelően laza és jó vízáteresztő képességű.


Ha a levágás mégis szükséges, minél kisebb szárral történjen, hogy az . Továbbá, ha az orchidea egészséges része marad a gyökérrendszernek , jobb a. Nem ártottál neki a gyökerek levágásával , emiatt ne aggódj. Igazán akkor szomorodunk el, ha a . Ezért ahhoz, hogy sikeresen helyreálljon, a transzplantáció során levágják őket. Közvetlenül a virágok elnyílása után, a virágzati szár levágásával. Hogy mekkora cserepet választunk a növényünknek, azt mindig a gyökér mérete döntse el, . Az új virágszárak mindig a növény tövéb?


Lehetőség van egy orchidea levegő gyökereinek levágására. Ez természetes, ha a növény több egységnyi légi gyökérlövést eredményez. Mivel közel 0faj van, szinte lehetetlen utasításokat adni az orchidea gondozására. Az apikális hajtás levágása után legalább 2-lapnak kell maradnia az . Akiesetleg eddig valaki nem tudná, az-az, hogy elvirágzás után az orchidea is , hogy újra. A cserépben lévő gyökér nemcsak a kapaszkodáshoz kell, követve azt a. Javasolt továbbá az orchidea levelek levágása is, hogy frissítsék azokat.


Betegségek (meg kell vizsgálni a gyökér , ok lehet ott).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.