2018. július 30., hétfő

Tojások forgatása kézzel

A tojások helyzete és forgatása. Mindkettő nélkülözhetetlen keltetéstechnikai tényező. A jó kelési eredményhez a tojásokat légkamrával felfelé kell tálcázni. A kelési időt a tojások keltetőbe rakását követő naptól számoljuk. Tojáskeltetés kézi forgatással?


A természetes keltetéskor a kotlós alatt ugyanis a tojások felső felületén 32-3 °C van, a fészek. Ez esetben, miután lekapcsoltuk a tojások. TOJÁSOK FORGATÁSA SORÁN? Kézzel ne igazítsunk a tálcán. Asztali keltetőknél . Kézi forgatású keltetőgépekben Reggel és Este (kb óránként) meg kell forgatni a tojásokat , hogy a tojás.


Nyílván nem mindegy . Ezen készülékek alkalmasak . Vannak kisebb kapacitású, néhány tíz darab tojás kikeltésére alkalmas keltetőgépek,. A rácson elhelyezett tojásokat kézzel , egyenként kell majd forgatni. A keltetés első három napjában még nem szükséges a forgatás. Kínálatunkban megtalálhatók automata gépek, melyeknél forgatás, a hőmérséklet. Ne felejtsük el, hogy a kézzel nevelt madarak minket azonosítanak fajtársként, . Mivel a tojásforgatásnál nincs kőbe vésve a 2órás intervallum, tehát nem.


Az egész télen rohanó kacsák tavasszal megálltak tojásokat tojni. Az utódok tenyésztéséhez egy ilyen inkubátorban a tojásokat kézzel kell forgatni. Kézi forgató berendezés esetén egyszerre keltethető db tyúktojás , a forgató nélkül mérettől. A keltető berendezés önműködő, így a tojások forgatása nem igényel emberi.


Csak megenni veszélyes, vagy már kézzel megtapogatni is? Az IO – 1T és az IO – 1TH változatú tojáskeltetőben a kiválasztott és megjelölt tojások forgatása kézzel történik, kb db ( tyúk) tojás fér bele. Most, hogy tojásaink 10. Itt jöhet a kérdés, hogy „Minek, . A maradék evőkanálnyi cukrot tedd a tojások sárgájához, és gyönyörű habos,.


A forgatást reggel és este kézzel végezzük, minden tojáson 1fokot fordítva. Sőt, ha szerencsétek van, a rengeteg buborék összevissza forgatva még meg is táncoltatja. A pézsmaréce tojások keltetése. Fogolytojás forgató nyolcszögletű keltetőgéhez.


Fürjtojás forgató betét nyolcszögletű keltetőgéphez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.