2018. október 19., péntek

Puhafa fajták

A fa megmunkálhatóság szempontjából két típusba sorolhatók, az egyik csoportba tartoznak a puhafák (fenyő, cédrus, ciprus), a másik . Igaz ezek puhafák , de roppant strapabírók és tartósak. Blogunkban számos cikket találhatnak a témában. Válogass termékeink közül a . Vannak fajták , amelyek rugalmas, síró ágakkal és miniatűr típusú pszeudo íjakkal rendelkeznek, amelyeket széles körben használnak a sziklakertek és az egyes . Ha belemegy akkor puhafa , ha nem megy bele akkor kemény. A keményfa és puhafa tüzelésre való alkalmassága abban különbözik egymástól , hogy egységnyi térfogatú famennyiségben eltérő tömegű a tiszta faanyag.


A különböző feladatokra különböző keménységű fákat szoktunk használni, például tetőszerkezet építésére fenyőfát ami a puhafák közé . A keményfa azért előnyösebb, mert kevésbé sérülékeny, mint a puhafa , és kopásállóbb is annál. A puhafa általában nem ajánlott, de a Borovi fenyő még . NYÁR, amely tüzelésre. AKÁC, TÖLGY, BÜKK, CSER, GYERTYÁN fajtákat soroljuk. A puhafát kettő a keményfát évig kell szárítani felhasználás előtt a megfelelő szárazság.


Ilyen a nyír, a vörösfenyő és a fenyő. Megbánja, akinek a szil vagy a fűz a kedves,. A gesztenye zöl a platán pedig . Bútorgyártáshoz használt tipikus keményfa fajták az olyan klasszikusok,.


Bár hazánkban ritka, külföldön más puhafa fajtákat is használnak . A gyorsan növekvő fák jellemzően puhábbak. A frissen vágott fa és a puhafa könnyebben hasa mint a kiszárított, vagy a keményfa fajták. Tudjon meg többet a fákról, hogy az Ön számára legjobb tűzifát válassza! Az akác a fa fajták között kemény fának számít, viszont a. Lehet, hogy drágább, mint más fajták , ha különválasztják. Gyakorlatilag a tüzifáknak két nagy csoportját különböztetjük meg, a puhafát és a keményfát.


A bútorlap összeragasztott puhafa betétlécekből és az azokat két felületükön borító vastag furnérból készül. Farostlemez és forgácslap: Az egyéb célra fel nem. Parketták és egyéb beltéri fafelületek (keményfa fajták , fenyőfa).


Parafára is alkalmazható. Puhafából és keményfából. Ezeket a fajtákat akkor használjuk, ha csak fával szeretnénk fűteni. A puhafák nem alkalmasak tüzelésre, így például a fenyőfajták a magas gyantatartalmuk . A tűzifa lehet kemény- vagy puhafa , mindkettő kiváló tüzelőanyag, bár hazánkban inkább a keményfa tüzelő.


Az egyes fajták fűtőértéke nagyon különböző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.