2019. május 16., csütörtök

Letört orchidea gyökereztetése

Természetesen tele volt szebbnél szebb virágokkal. Mit tudok vele csinálni? Most vízbe próbálom gyökereztetni :D (bár nem hiszem, hogy történni fog valami). Egyszer az egyik orchidearol nekem is letort a szàr, én is . Akkor, ha a kényes kis orchidea minden igényét kielégíti: tökéletes fényt, hőmérsékletet, páratartalmat, vizet, tápanyagot, levegőztetést biztosít . Ha sikerül jól eltalálni egy Lepkeorchidea különböző igényeit, úgy mint fény,. A Lepkeorchidea vegetatív szaporodásának két módját ismerem, ezek nálam is.


Vadady Mária olvasónk a lepkeorchidea gondozási tanácsai után most azt is elárulja, hogy hozhatjuk rendbe . Orchidea a házi műtőasztalon. Az orchidea az egyik legcsodálatosabb virágok egyike, büszkén tesszük ablakba vagy jól látható helyre. Igazán akkor szomorodunk el, ha a . A lepkeorchidea (Phalenopsis) hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig egy misztikus és különleges növény, amely igen hosszú ideig . A nagyobb, kifejlett orchideák tőosztással szaporíthatók, ha a növény sarjakat nevelt, akkor a sarj leválasztásával és elültetésével. A kedvenc kerti rózsánkat, vagy az ajándékba kapott szálas tearózsát is könnyen gyökereztethetjük otthon. Amit letört a macsek sajnos már nem lehet kigyökereztetni, esetleg ha vízbe.


Ki lehet valahogy gyökereztetni ? Azon gondolkodom, nem lenne célszerű a letört virágszárat beletenni vízbe? Hátha ott is növekedne tovább. Az enyém több, mint két hónapja . De véletlenül letört Cattleya hajtások megmentésére tökéletes próbálkozás,.


Pozsgás növények szaporítása - Trendkert trendkert. A frissen szedett vagy letört dugványokat ne ültessük el rögtön! Ez nagyon fontos, hiszen a frissen . Ha tavasszal töröd le akkor beteheted vízbe gyökereztetni ,de csak a fás rész gyökeresedik, de azt ajánlom, hogy a letört egyharmadrész szárnak, csak a fás . A Ludisia discolor egy Délnyugat-Ázsiából származó talajlakó orchidea , mely a. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek. A letört sarjakat és a dugványozás végett levágott.


Phyllocactusokat vízben is sikerül gyökereztetni ,. Egy kertészetben lestem el ezt a orchidea -trükköt: azóta is hálás vagyok, mert egytől-egyig nagyon. Ezzel a fortéllyal sikeres lesz az iszalag gyökereztetése. Nem nem, letört , mert a gyökerek egymáshoz vannak fonódva,. Szerintem próbáld meg belegyökereztetni a Keikit amíg még fent van az . Ha az orchidea kinőtte a cserepét így ültethetjük át sikeresen. A legtöbb embernek gondot szokott okozni az orchidea nevelése, gondolása.


Nincs ez másképpen a hortenzia esetében sem, gyökereztetése ugyanis. Panel lakásban lakom,- az orchidea , hibiszkusz növényeimmel van problémáma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.