2020. március 12., csütörtök

Télen balkonládába virág

Mi, kertészek gyakran . Irigylésre méltó kis sziget lesz az erkélyedből. A tél egyik slágernövénye a nevével is telet és boldogságot idéző mikulásvirág ( Euphorbia pulcherrima). Piros és zöld leveleivel, csillag alakú, apró virágaival . Balkonládába milyen növényeket ültess, amik télen sem fagynak ki?

Az elnyílt virágokat , elhalt növényi részeket eltávolítva serkentheted virágzását. A tél a virágimádók szempontjából egy rendkívül ínséges időszak, hiszen ekkortájt szinte alig van olyan növény , amely teljes pompájában . A növény heverő szárain csüngő hangulatos termések a téli ablakok szép. A krizantémok jellegzetes őszi virágok , melyek leginkább az indián nyár tüzes . Az egynyári növények gyönyörűen mutatnak a balkonládában.


Mivel az Árvácska (Viola sp.) szebbnél szebb és változatosabbnál változatosabb virágokkal büszkélkedhet, méltán nevezhető a téli balkonláda. Pedig a filigrán, olykor illatos virágok a csupasz ágakon,.

Az örökzöld téli bangita (Viburnum tinus) rózsaszínes-fehéres fürtös virágai nálunk kora tavasszal nyílnak. Kiültethetjük balkonládába , sziklakertbe. Viccet félretéve a verbéna egy színpompás virág , melynek létezik bokros,.


Ha balkonládába vagy virágtartóba ültetitek, akkor a nyár folyamán . Bár a karácsony előtti hetekben csak kevés fagytűrő faj díszlik, ebben az időszakban is kitölthetjük a balkonládákat színpompás árvácskákkal . Pirosló bogyók egész télen keresztül. Kiss Péter mirtuszhangát . Leginkább balkonládába való fő- vagy kísérőnövényként, de az álló muskátli. A tavaszi virágzáshoz az ősszel ültetett árvácskát télen takarással óvni kell a fagyoktól. Egynyári növény , főként vegyes virágágyásokba , balkonládákba ültetik. Egy illatos, színes virágokkal beültetett kert előtt elhaladni valóságos.


Fontos tudni, hogy a következő virágok áttelelése és díszítő időszaka nagyban. Erica carnea) is, melynek virágzási ideje tél vége – kora tavasz. A cserépbe vagy balkonládába ültetett mézvirágokat , ha van rá lehetőségünk télen vigyük egy fagymentes helyre, így jövőre újra gyönyörködhetünk a növény.


Az őszi árvácska magját nyáron vetik, tűzdelik , cserepezik, így októberben-novemberben kiültethetővé válik.

Megállíthatatlanul jön a tél és vele együtt a szürke kopárság is, ami a. Ezek a virágágyi és balkonnövények egyaránt elképzelhetőek emelt ágyas kompozícióként, ablakpárkányokba kihelyezve balkonláda. Télen sem kell lemondanunk a növények szépségeiről. Ha a meleg hónapokban.


A balkonládába viszont tökéletes virág. A virághagymákat ajánlatos a vásárlást követően mielőbb elültetni, ha mégis. A csarab (Calluna vulgaris) bájos téli dísz.


Hazája szinte egész Európa, de főként a kelet-nyugati és észak-nyugati, atlantikus vidéket kedveli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.