2020. március 9., hétfő

Tojáshozam növelése

Hogyan lehet növelni a tojáshozamot tojó tyúkoknál? Az elmúlt hét alatt drasztikusan lecsökkent a tojás száma. Elképzelhető, hogy az időjárás . A második életévtől kezdve a tojáshozam minden esetben lényegesen visszaesik. A világítás fontosabb szabályai a következők: – Villanyégőket, ne pedig neoncsöveket használjunk a baromfi óljában: az előbbiek kevert, . Ellenben ha mindössze 2tojáshozam jellemezte és azt ciklusban érte el, úgy. Minél rövidebbek a ciklusok, annál gyengébb tojáshozamú a baromfi.


A csíráztatott gabonamagvak etetése a tojáshozam növelésére igen jó. A tojástermelés növelése érdekében a következőket kell figyelembe . A speciális csibe prestarterek használatának legfõbb célja, a felsorolt elõnyeik révén, növelni az egy tojótyúk által a tojástermelés idõszakában megtermelt . E rendszerben viszonylag nagy tojáshozam érhető el, hátránya azonban a jelentős takarmányfogyasztás és a földre történő tojásrakás . Ismét felhívjuk a gazdaasszonyok figyelmét, hogy a tojáshozam megtartása, illetve növelése érdekében világítsanak tyúkjaiknak. Könnyen erjedő szénhidrátokat tartalmazó takarmányokat csak szoktatás után, szálastakarmánnyal együtt etessünk. Kerüljük az abrakadag hirtelen növelését. Időnként tojáshéjat vagy faszenet törnek apróra, s azt.


Előbbieknél előny lehet a fajtajellegből adódó mutatós külső, hátrányuk a kisebb tojáshozam. A magyar tyúk nagyobb termetű. Az energia- és aminosav-szintek kiegyensúlyozott növelése is kívánatos, hiszen a tojószervek gyors fejlődése jelentős fehérjeigénnyel jár (petefészek, tojócső). A fehér magyar pulykát később a mexikói fehér pulykával nemesítették a testsúly növelése érdekében. A legsikeresebb módszernek a tojáshozam növelése tűnik.


Tojáshozama évente 30–darabra tehető. A nagyüzemi termelésben így a tojássárgája százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a . Szaporitani kell a jobb termelóképességi fajták arányát. Az ivóvíz hiánya is okozhat tojáshozam -csökkenést. Weblap látogatottság számláló: Mai: 55.


Látogatottság növelés. Oldal: Téli tyúktartás. Nem tartalmaz kokcidiosztatikumot. Kiváló egészségi állapot. A tojáshozam növeléséhez ajánljuk Fürj Gold termékünket.


A tápanyagok kiegyensúlyozott aránya. A fürjek tojáshozama évente kétszáznyolcvan-háromszázhúsz darab (Fotó: Reuters). Bár jelenleg nem sokan foglalkoznak fürjtenyésztéssel . Ifjúsági és úttörő korú fiúk jelentkezését kérik, mert növelni akarják játékosaik . A teljesítmény természetes növelésére minden baromfifajban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.