2020. március 25., szerda

Üvegrogyasztás technika

A fusing szó egyesülést, összeolvadást jelent. Mikróban alkallmazható olvasztó box. Tűzzománc, fogtechnikai, fusing, laboratóriumi, stb. Az előző bejegyzésben található az üvegfusing technika általános leírása.


Szükséges kellékek: üveg, díszítőelemek,üvegvágó, vonalzó, rongy . Szebbnél szebb tárgyak állíthatóak elő ezzel a technikával : ékszerek, órák, vázák , lámpák, mécses tartók és amit a fantázia és az üveg megenged nekünk! Fusing technika rövid leírása. A tárgyaim készítésénél „ fusing” és rogyasztásos technikát alkalmazok. Ez valójában egy üvegmegmunkálási technika (angolul fusing), amelyhez mindenképp szükség van egy kemencére.


A kemencében történik . A két nap nagyon intenzív, az elméleti anyagot gyakorlati foglalkozások tarkítják, tapasztalattal mélyítve az éppen megszerzett . Aki foglalkozik üvegékszerek készítésével , fusing technikával , millefiori gyöngyök készítésével, lámpaüvegekkel az jöjjön és osszuk meg . Az összeolvasztani kívánt darabokat vágjuk, majd éleit polírozzuk. A kollekcióban található fusing – üvegrogyasztás – technikával készült dísztárgyak, faliképek, órák, sőt még lámpaburákat is készítek ezzel a módszerrel. Tiffany technikák keverésével készültek.


Mikrohullámú sütőben alkalmazható fusing box. Rézfóliás és Rogyasztott Ólomüveg Készítés és Technika. Rendkívüli módon lehet játszani a színekkel és a fényekkel, . Labor-, fogtechnikai kitüzelő,. Az üveg egy fantasztikus anyag. Celsius fokos kemencében).


Munkáim során fedeztem fel a fusing üvegékszer készítést. Főleg ezzel a két technikával készítem tárgyaimat. Az alap állítható, platinázott fém, így nem okoz allergiát.


Kézműves technikái : patchwork (foltvarrás), kosárfonás. Technika ugyanaz mint az előzőnél (csík elfordítva egymáson), csak ez kisebb. Még akkor elkezdtem kísérletezni az üvegrogyasztással.


A Szimultán Képző- és Iparművészeti Tanodában Homoki . A professzionális technika az Inhouse. GF és GFM üvegrogyasztó kemencék kiegészítő felszerelése. Főleg a gépesités és a technikai és technológiai problámák megoldása lett a feladatom.


Autodidakta módon képeztem magam. A svájci,Erna Piechna- Sowersby . Korongozás, agyagékszer készítés és üvegrogyasztás. Igaz, mint keramikus tevékenykedem, de nagyon sok kreatív technika. Ezután Németországban különleges üvegedő kemencék . Romantikus hangulatú kerti lámpások.


Vonzanak a különböző technikák , így a tűzzománc, a színes üvegek varázsa ( ólomüveg, üvegfúzió, üvegrogyasztás ), mozaikrakás, rézkarc, . Milye forrásanyag van az üvegrogyasztás (fusing) technikával kapcsolatban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.