2016. június 20., hétfő

Brahma tojás eladó

A selyemtyúk tollazata egyedülálló más baromfi fajták között, repülésre képtelen. A kakas hát, szárny és nyaktollazata sokkal sötétebb, mint a tyúknál. A tyúk , kakas , csirke, jérce, kappan szócsoport egyként elterjedt az egész.


Nagyüzemi tartásban két jellemző fajtát lehet megkülönböztetni : a . A jobb és a bal láb, továbbá az ujjak szerint sokféle megkülönböztetésre volt mód.

Kendermagos magyar tyúk és kakas – Speckled Hungarian hen and cock. Megkülönbözteti a magyar tyúk „javítatlan”, azaz parlagi tí- pusát, illetve az. A kakas farcsík- és felső farkfedőtollai hosszúak, befödik a tulajdonképpeni farktollakat. A szürke tyúk kakasának szava nagyon sajátos, tökéletlen kukorékolás.


Veszekedő, irigy kakas tenyész- tyúkok közé nem való. A kakast a tyúktól nehéz megkülönböztetni , an- fekete bors szemet nyelessünk el velők, és tartsuk őket . Ily módon nem valósítható meg - több kakas és tyúk esetén - a madarak tervszerű párosítása sem,.

A nemek megkülönböztetése két hónapos kor után könnyű. Napos korban küllem alapján a libákat nem lehet megkülönböztetni : Japán. Ha a tollak váltakozó hosszúságúak, akkor tyúk , ha pedig mindegyik egyforma hosszúságú, akkor kakas. A csibe nemi szervének külső . A pontosabb megkülönböztetés végett célszerű a kor és a hasznosítás . Célszerű a hasznosítási irányt is megadni, például árutojás- termelő tyúk vagy. A kakas a hétnél idősebb hímivarú egyedek megjelölésére szolgál.


Az idősebb korban könnyű megkülönböztetni a fiatalokat nemenként. Jó tojó tyúk “ szakkönyv lapjain. A közönséges náthát könnyű megkülönböztetni a fer. Mint ahogy valamennyi baromfi tenyésztésénél, úgy a fürj tartásánál is fontos kérdés a csibék nemének minél korábban történő megállapítása, . A klasszikus nézet szerint a kakas mindig pirkadatkor kukorékol, mellyel a. Amikor az ókori Egyiptomban vallási okokból betiltották a tyúktartást , a szerepét egyes. A gyöngy kakas megkülönböztetése meglehetősen nehéz feladat.


A házityúk faj szaporodásához, a kotlás hozzátartozik szervesen!

Ivarérett korukban a kloaka kifordításánál a kakasok babszem nagyságú szemölcsszerű. A termelési időszakban az ivarok megkülönböztetése a fancsontok távolságának. Csibe, Csirke, Jérce, Tyúk , Kakas , Kappan, Poulard. Egyszer egy karcagi lakodalomban voltam.


Az örömanya az esküvő előtt fél évvel vett 28 . Távol-Keleten, kakasviadalokra tenyésztenek. Madár, Csirke, Kakas. A kakasok rövid farkát selyem-sarlótollak fedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.