2016. június 30., csütörtök

Paradicsom termesztése vödörben

Tavasszal van a paprika kiültetésének ideje, de az erkélyen , sőt a lakásban is. A magról nevelt paprikapalántákat nevelheti az ablakpárkányon. Már a talajnak is, melybe a paprikát ülteti , megfelelő mértékben humuszosnak kellene lennie. Vásároljunk palántát, vagy neveljünk magról paradicsomot – most.


Ha az erkély a kertünk, ültessünk inkább törpenövésű, fürtös fajtákat! Talán az egyik legnépszerûbb zöldség a kiskertekben a paradicsom , de akár balkonon is könnyedén termeszthetjük. Rengeteg fajta közül . Amikor megjelennek a csírák, a mag készen áll az ültetésre.


Vásárláskor győződjünk meg a mag szavatossági idejéről. A lejárt szavatossági idejű magvak rosszul csíráznak. A szavatossági időt a tasakon minden esetben . E célból jól megvilágított ablakpárkányokat, üvegezett erkélyeket és loggiákat kell használni. Talán kevesen tudják, de a csili paprikák között az egyik leggyakoribb és leghíresebb paprikafajta a jalapeno paprika (Chile jalapeno). Balkon-Tomaten ( Erkély - paradicsom ). A paradicsom -, paprika-, bazsalikom- és nagyobb száras növények.


Az erkélyre egyelőre ne, mert márciusi idő a szabadban még nem elég. Bálint Károly tanácsai a paradicsom erkélyen való termesztéséhez. További információért, érdekességekért.


Az otthon termesztett paradicsom íze, illata sokkal intenzívebb, mint a. Ha ez sincs, ültetés után pár hét múlva adagolj az öntözővízhez . Az első töveket palántaként vettem, de azóta a saját magokat ültetem el. Ha magról ültete lassan már vetheted és locsolgasd és mire itt az igazi. Vetőmag vásárláskor győződjünk meg a mag szavatossági idejéről, lejártáról.


Melegigényes magok esetén ( paradicsom , uborka, padlizsán, paprika, tökfélék, dinnyék). Ilyenkor érdemes a kiültetés előtt kirakni őket az erkélyre , napos helyre, majd. Ha palántanevelés nélkül szeretnék paprikát, paradicsomot ,. Natasa által, az üzenőfalon felvetett kérdére nyitom ezt a témát. A kérdés úgy szólt, hogy milyen chili fajtákat lehet a teraszra ültetni?


Bokorparadicsomot a tornácon, erkélyen , dézsában a hobby kertészek is szívesen termesztenek. Ezen túlmenően egy erős megoldás csak rontja a mag csírázását. Természetesen paradicsom nő az erkélyen vagy az ablakpárkányon.


Körülbelül, amikor ültetett erkély paradicsom , és hogyan kell törődni velük, most beszélünk . Az eper a hiedelemmel ellentétben strapabíró, szapora és erkélyen is tök jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.