2017. március 24., péntek

Tojó vagy kakas

Mikor lehet biztosra megmondani, hogy kakas vagy tojó ? Passzolom a korát,mert hozzám is úgy került, hogy megunták. Fele részben tyúknak, fele részben kakasnak kinézõ baromfik vizsgálata alapján úgy tûnik, hogy teljesen másképp mûködhet a nem . Fürj tojó vagy kakas megállapítása biztosan. Később a kakasok kukorékolása a leginkább.


Honnan lehet megtudni, hogy egy kiscsibéből kakas , vagy tyúk lesz?

Szóval a jövő titka, hogy mennyi közülük a tojó. Ebből a keltetésből sajnos rengeteg kakas lett. A sok kakas rengeteg gonddal jár. Rengeteget esznek és nem a legjobb tojók. A most megvizsgált állatok egyik oldala kívülről úgy néz ki, mintha kakas lenne, a másik oldala pedig mintha tojó.


A különböző baromfifélék hímivarú egyedeinek elnevezése: kakas , gúnár, gácsér ,. A női oldaluk kisebb, . Az intenzíven tojó tyúkok egy-egy ciklusban több tojást raknak, és a ciklusok között. Gyakori a tojók szemsérülése is, ami szintén a kakasok csapásaiból ered.

Mindenki tudja, hogy az kakas , maga marha! Algyő - Tojójérceként hirdetett csirkéket vett egy algyői asszony, de az állománynak több mint a feléről kiderült: kakas. Az eladó előbb azt ígérte . Tovább tartásra keresek NEM TÁPON NEVELT csirkét, tojó tyúkot, kakast , libát, pulykát, gyöngytyúkot. Kizárólag fiatal, egészséges állat érdekel!


Megint csak a Hello hello újra itt vagyok. Kövesd nyomon a panelproli szerencsétlenkedéseit. Bronzpulyka tojó Rézpulyka kakas Rézpulyka tojó Fehér magyar kacsa Tarka . Karolinai récék (kakas , tojó ) Karolinai récék eladók! A madarak évesek, teljesen egészségesek.


Egyéb fajoknál a nőivarra a tojó elnevezés utal, amit kiegészítenek a faj megjelölésével is (pl. tojó kacsa). A tyúkfaj és a gyöngyös hímje a kakas , míg a hím . Kínál Fűrj kakas és tojó : Fűrjek költöznének vegyes ivarban, többnyire tojók 35- 40db. Ft -os kedvező áron online megrendelheti.


A bantam igen jó tojó , de pici tojásai piaci forgalomba nem valók. Az egyes kísérleti csoportokban 2 és hetes korban kezeltük a ROSS 3kakasokat kétnaponta 3 .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.