2017. szeptember 14., csütörtök

Döngölt föld fal

Arra pedig nekiállt felhúzni egy föld falat, döngöléses technika segítségével. A döngölt föld fal úgy készül, hogy van egy kofrázs, mint a . Reneszánszát éli a vályogépítészet a világon. A kreatív blogok tele vannak vályogházakkal és vert falú épületekkel a világ minden tájáról. A vertfal úgy készül, hogy két zsalu közé döngölik (verik) be a földet.


A vertfalhoz agyagos föld kell,és alaposan lekell döngölni a rétegeket. A föld - és vályogfalú házak építése a környezetbarát építési irányzatok között világszerte. Először a döngölt földet kő- és téglatörmelékkel váltották fel, majd az alap egész.


A vert fal anyaga is a törekkel, szalmával, pelyvával kevert föld. Döngölt föld vizsgálata hajópadló párnafázás előtt. Lukács László - Az élet. Hatvan lépést sima, keményre taposott földúton sétálunk, aztán balra kanyarodva vizeletbűz. Négy szürke fal , döngölt föld padló, minimális berendezés.


A földfal sokféle változata határozottabb tájankénti rendszert nem, vagy csak alig mutat. Az emelcsőskaput eltorlaszoló földfal mögött szintén benedvesített ölnyi vastag. Ezt tekinthetjük a bennmaradó zsaluzattal készülı öntött fal ısének. A rómaiak is alkalmazták az agyagot és a döngölt földet , mint építıanyagot, de nem ezt. Alápincézetlent épület: - alapozás.


Méteres, döngölt falain szikrázik a bontócsákány,. Innen mindenkor az ujj földet a ? A „tiszta szoba” és a konyha közötti falat részben kibontottuk, itt ott áttörtük a falat ,. A pince sima döngölt föld aljú volt, omladozó lépcsővel. Mert az anyag -a helyben van (a telekről kibányászott föld ), ehhez jön.


A felület többnyire zsaluzott, döngölt cementes vályog, simított . A kő- és téglaburkolatok közé szakaszosan döngölték be a földet. Kitűnő nedvességszabályozó, ugyanis a földfal az emberi bőrhöz hasonlóan lélegzik. Föld alapanyagú falak – Rakott sárfal (fecskerakás).


Története, elterjedése. A falak általában sárral tapasztott vesszőfonadékból készültek. A ház padlózata döngölt föld volt.


Az alvás idejére szőrméket raktak le a földre , s azon aludtak. Ezért részesítették előnyben őseink a vályogtéglát és a döngölt földfalat , ezért volt a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.