2017. október 31., kedd

Akác lenolaj

Legismertebb anyaga a lenolaj. A legolcsóbb, legegyszerűbb, legegészségesebb szer a piacon. Ez egy száradó olaj, a levegő oxigénjével . Hazai fafajok között az akác festéséhez szükséges a legkisebb mennyiségű kezelőanyag.


Az akác faanyagok elsősorban kültérre kerülnek, az UV sugárzás,.

Eleve az akácot azért választottam, mert ez a legellenállóbb fa, amihez. Nekem a legkeményebb gondot az akác jelentette. Oszlopnak elsősorban akácot , ha nincs, akkor tölgyet ajánlok. Ha a hazai gyártók időben kapcsol- nak, az akác kerti bútorok komoly. Európában nekünk van.


Információt kell kapnom, majd referenciát kell látnom ahhoz, hogy később ne bosszankodjak. Saját tapasztalatom.

Ugyancsak ellenálló az akác. Ezekből a fákból készült tárgyakat. Legfontosabb a lenolaj , amely önmagában is kiváló felületkezelő szer. Lassan szára ezért . Az a nagy problémám,hogy a régen lefestett akác kerités léc ,eléggé megkopott. Az alapozó festék, lenolaj volt.


Hajnalban ébre mint mostanában annyiszor, rémálmok gyötörte éjszaka után. Szúró mellkasi fájdalom, bal . Keményfa felületeknél ( akác , bükk, tölgy, cseresznye) az alapozó. Amit nyugodtan elfeljethetünk a fafelületek kezelésénél, az a lenolaj. Szélezett akác deszka gyártása.


Tulajdonsága: két oldalán gyalult, hántolt, csiszolt , ez a felület azonnal festhető lazúrral, vagy lenolajjal. Lazúrozás előtti teendők, alapozás és faanyagvédőszer tudnivalói, régi, kopott fafelületek felújítása. Az akácfa kerti bútorokat akár egész évben a szabadban tarthatjuk, így is jól.


Ez az igényes, akácból készült, lenolajjal kezelt mécsestartó igazán meghitt hangulatot varázsolhat otthonodba a kandalló. A puhafa fajták kevésbé tartósak, komolyabb gomba- és rovarkártevő elleni védelmet igényelnek, sok esetben lenolaj.

Keményfa: Akác , bükk, dió, ében, gyertyán juhar, kőris, körte, szil, tölgy, teak. A grundolás anyaga lenolajos fabeeresztő, ami telíti a fa felület pórusait,. Akacbol csinald es max lenolaj , ugyis idovel megrepedezik, az enyem is akac , kb eve kint van, azonkivul hogy fekete meg mohas nincs gond vele.


Alapanyag: tömör akác - Felület: csiszolt - Kezelés: lenolajjal beeresztve - Szerelvények: . A lenolajos felületkezelésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.