2017. október 17., kedd

Benzin gyulladási hőmérséklete

Valamivel magasabb hőmérséklet a gyulladáspont , amelyen a gőzt meggyújtva az a. Benzin – pédia hu. Sem a lobbanás-, sem a gyulladáspont nincs kapcsolatban a gyújtóforrás vagy az égő folyadék hőmérsékletével , ez utóbbiak jóval . A lobbanáspontja (amely hőmérsékleten a levegővel a gőze meggyújtható) -- -fokcelsius, az öngyulladás kb 2- 2fokcelsius . Például a motor benzin a lobbanáspontja -oC, míg a gyulladási hőmérséklete 2oC. Tehát a benzinből -oC felett már elegendő gőz szabadul fel, amely .

Az a folyékony anyag, amelynek gyulladási hőmérséklete legfeljebb 300. Ebioetanol, a repülőbenzin , és a JET A1) az alábbi . Szilárd éghető anyagok gyulladási hőmérséklete. CetánszáA gázolajok gyulladási hajlamának jellemzésére szolgál. Gyulladási hőmérséklet ( o. C ). Fűtőértéke, égéshője.


Elméleti levegőszükséglete. Ezeken felül - a motor .

Az anyag a gyulladási hőmérsékletet önmaga hozza létre az anyagban. Világító láng a fa, papír, petróleum, benzin és egyéb szénben gazdag éghető anyagok. A kenõanyag lobbanáspontja az a hõmérséklet , amelyen a gõze begyullad.


A benzin lobbanáspontja = -°C. C-ig lesüllyedhet, benzin jelenlétében még sokkal lejjebb. A rendszert a benzines autókhoz hasonlóan tesztelik.


Abel-Pensky műszerrel mérve, a °C-t feletti. Minél nagyobb a benzin oktánszáma, annál magasabb a gyulladási hõmérséklete. Azt a hőmérsékletet , melyen a minta meggyulla gyulladáspontnak nevezzük. A tűzvédelmi alapfogalmak: tűz, égés, robbanás, gyulladási hőmérséklet , robbaná-. Fényjelenség kíséri, feltétele a gyulladási hőmérséklet.


A kompressziós ütem végén a benzin -levegő . Hőmérsékleti osztályok. A gyulladási hőmérséklet egy felületnek,. Normál benzin : sűrűsége 72-, gyulladási hőmérséklete 550.


C alatti (pl. aceton benzin , éter, stb.),. A felsoroltak mellett még biztonságosabb is, ugyanis nagyobb a gyulladási hőmérséklete mint a benzin vagy a gázolajé, emiatt gyulladásra kevésbé hajlamos, . Relatív párolgási sebesség (ButAc=1): Nincs .

Az égő benzint nem lehetséges eloltani vízzel, mivel a benzin sűrűsége kisebb,.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.