2019. február 13., szerda

Elszáradt orchidea

Van esély szerintetek arra, hogy egy elszáradt orchidea rendbe jöjjön. A száradás oka, hogy nem volt öntözve hosszabb ideig . Orchidea visszametszése? További találatok a(z) nlc.


Elszáradtak, vagy elrohadtak az orchidea gyökerei. Bidista tippek bidista. Semmi esetre se dobjuk ki , hanem tisztítsuk.


Ha a virágzás után az egész szár elszáradt , akkor azzal nincs mit tenni, le kell vágni, mert új virág már nem fog nyílni rajta. Anyósom a nyáron kidobott egy elszáradtnak hitt orchidea tövet. Az őszre kis levélkék jelentek meg az elszáradtnak hitt száron.


Elég sok orchidea elhalálozott már a lakásomban ahhoz, hogy tudjam, hogyan nem szabad tartani ezt a csodálatos növényt. Mit kell tennünk amikor az orchidea elvirágzott, kezd elszáradni ? Három féle alternatív megoldás létezik ennek a problémának a megoldására. Ezért sok orchidea a tulajdonos hazaérkezésekor több cm-es vízben áll, a gyökerek. Az öreg vagy feleslges részek elszáradnak , és lehullanak anélkül, hogy a . Mindenki nagy kedvence, a lepkeorchidea hosszú hónapokig szép virágokkal ajándékoz meg minket.


Sajnos nagyon sok orchideabarát legalább egyszer találkozik a gyökérrothadással. Először nagyon ijesztő lehet. Időnként még a legtapasztaltabb orchidea -imádóval is megesik, hogy valami félre megy és féltve őrzött orchideája több pátyolgatást igényel. A világ szinte minden részén élnek orchideák, a legmeglepőbb helyeken, mint pl.


Szerencsére otthonunkban is . Az előző bejegyzésben bemutatott orchidea kertészetben vásároltam. Ha a virágszár teljesen elszáradt , akkor teljesen le lehet vágni, mivel . Ha láto hogy új leveleket hoz az orchidea , az azt mutatja, fejlődik és nem . A hőmérséklet csökkentése (lakásokban általában közvetlenül a fűtési szezont megelőzve) megindítja a . Vagy várjam meg míg elszárad , vagy ez nem szár. Túl nagy melegben és légszárazságban, erős fény hatására csinál ilyet az orchidea.


Ha az orchidea virága lehullott, de a levele szép, mit lehet csinálni vele? Csak azt szabad levágni, ami elszáradt. Amikor az orchidea rothasztotta az összes gyökeret, és az összes levél elszáradt , lehetetlen lesz a növény mentése. De ha a gyökerek mindegyik kis része jó . Sok esetben nem virágzik az orchidea , ezért meg kell értenünk, hogyan kell. Ha a növény szára sárga és kezd elszáradni , akkor a virágzás . Ahhoz, hogy virágot tudjon nevelni, az orchidea gondozása során fontos szempont, hogy elszáradt szárait soha ne a töve közelében csippentsd le, hanem.


Egy meglehetősen vízhiányos orchidea – videó. Az orchidea számos faja megtalálható a vadonban, azonban nagyon kevés virág képes a lakásban is alkalmazkodni. Most mutatok pár remek.


A lepkeorchidea (Phalenopsis) hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig egy misztikus és különleges növény, amely igen hosszú ideig . Peristeria Elata), kék pillangó virág, boszorkány orchidea (Catasetum Fimbriatum), egy elszáradt rózsa, . Miután elvirágzott, az orchidea szára elkezd száradni. Az elszáradt részeket a következő hajtásig nyugodtan vágjátok vissza egy ollóval, így az .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.