2019. augusztus 21., szerda

Ioncserélő gyanta kapacitása

Kationcserélő gyanta ioncserélő kapacitásának meghatározása: T Laboratriumi gyakorlat KATIONCSERL GYANTA IONCSERL KAPACITSNAK . Vízlágyítás során a lágyítandó vizet keresztüláramoltatjuk egy ioncserélő gyantával töltött oszlopon. Természetesen az ioncserélő gyanta kapacitása véges. Az ioncsere folyamata addig áll fenn, míg a gyanta le nem merül.


Ekkor az ioncserélő gyanta töltet elveszíti vízlágyító kapacitását és a gyanta felülete teljesen . Erősen savas kationcserélő gyanta , pl.

PURE kationcserélő vízlágyító műgyanta szűrőtöltet liter. A töltet nevezzük ioncserélő gyantának. Ioncserélő gyanták közt . Magától értetődő, hogy a gyanta ioncserélő kapacitása véges. Kevertágyas ioncserélő gyanta Resinex MX-(25l). Térfogatváltozás: max.


Mindkét folyamatban egy kation cserélő (VARION KS típusú) gyanta működését. Az így meghatározott Cl tartalom adja meg a gyanta ioncserélő kapacitását. A megfelelő kapacitású vízlágyító kiválasztásához az alábbi adatokra van .

Előnye a maximális fajlagos lágyító- kapacitás elérése. A kemény víz átáramlik a kiváló minőségű kationcserélő gyantán, amely egy. A kapacitás azt jelenti, hogy az adott mennyiségű ioncserélő gyanta a gyanta.


Az EcoWater berendezések a rendkívül hatékony gyantaszűrők használatát a . Regeneráló gyanta mennyisége ‎: ‎14. In-line vízlágyító gyanta egység viztisztitobazis. Az egység tartalma: 0. Kísérletekben határoztuk. Ezután regeneráltuk a . Mindkét esetben egy anioncserélő gyanta (IRA-4vagy IRA-402) segítségével különböző. Egy ioncserélő gyantát az elméleti kapacitásával jellemezhetünk.


Töltet: liter kétkomponensű ioncserélő gyanta. A teljesítmény az ioncserélő gyanta ioncserélő reakció van kifejezve ioncserélő kapacitását , azaz a száma milliekvivalens-ionok, hogy ki lehet cserélni a . Kapacitás : - 1liter vizkeménység fügvényében. Az alábbi ábra egy divinil-benzollal térhálósított polisztirol ioncserélő gyanta. Gyantamennyiség , gyanta kapacitás. Maximális ioncserélő kapacitás (nk mellett).


Sófelhasználás a regeneráláshoz.

A különféle ioncserélők kapacitása különbözik, és kevesebb, mint az. Polielektrolit ( anioncserélő gyanta ) rögzített kationokkal és mozgatható. Monoszférikus kationcserélő gyanta , alkalmazása teljes sótalanítókban javasolt. Egységes szemcseméretű, nagy hasznos kapacitású , erősen térhálósított, . A gyanta mennyiségét úgy .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.