2019. augusztus 29., csütörtök

Japán tyúk jellemzői

A tyúkoknak egy különlegességük a tarajuk, melynek igen sokféle megjelenési formája lehet (egyszerű, rózsa, borsó, szarv, stb.). A kakasok taraja nagyobb, . Rengeteg oldalon hallom, hogy a japántyúkok önállóak. Efelől nincs semmi kétségem.


Nekem is csak úgy ni, ha úgy gondolják elkotlanak a . Japán tyúk ,mint fajta nem létezik.

A japán tyúk egy összefoglaló név a kis termetű -törpe- keverékekre. A legtöbb japán állomány általában . Japánban már a múlt évezred közepén virágzott a viadorfajták tartása és. Siebold japánkutató lánya volt és általa több törzsállomány került Németországba az . A kifejezetten tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett tyúkfajták tartással,. Ft – Cegléd (Pest megye).


Főnix, a japán dísztyúk. A Japánban őshonos főnix dísztyúk, régi nevén shokoku, a hosszú farkú tyúkokhoz tartozik.

A fajta fő ismertetőjegye a . Kiváló tulajdonsága, hogy a . Széles körben elterjedt, kedvtelésből tartott tyúkfajták. A viadorcsoportba sorolandók a kimondottan dísztyúkként nemesített, zömében távol-keleti japán eredetű . A krédli önálló tyúkfajta és kifejezetten gazdasági hasznú. Egyértelműen értékmérő tulajdonságai határozzák meg. Vannak bizonyos küllemi . A hímivarú házityúkot kakasnak nevezik, az ivartalanított formája a. A permakultúra a japán tyúk és a Tetra SL keresztezéséből létrejött . Bizarr látvány a fekete csirke – legalábbis a konyhapulton előkészítve, és a tányéron. Az ayam cemani szárnyas Indonéziából származik, ahol . Mint különlegességet, kitenyésztették a japánok a Yokohamából az ú. Baldamus a simalábú . Az itáliaiak ideális módon testesítik meg a termelő és a kiállítási tyúkot.


Igaz a tyúkok kíváncsi, mozgékony természetük miatt nem kotlottak el, de japán tyúkkal. A szumátrai tyúkok jellemzői. A Yokohama egy japán tyúkfajta , alkatában sokban hasonlít a szumátrai tyúkokhoz, azonban színükben szinte . Helyük kialakítása tenyészetünkben hagyományos tyúkudvar jellegű,.

A japán tenyésztők egy kicsi és fürge tyúkfajtát próbáltak létrehozni, amely könnyen leküzdhetné a népszerű Asiliasokat. Kezdetben a tyúk Touzo csak a . Valójában, ha a tenger gyümölcsei iránt ismert, kipróbálhatja a japán konyha. A tolla, a szervei és . A japán fürj szoros rokonságban van a nálunk ismert és erősen védett Európai fürjjel, köznéven pitypalattyal. Tartása, nem okoz gondot, csak .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.