2019. augusztus 29., csütörtök

Jó tojáshozamú tyúkfajták

A kifejezetten tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett tyúkfajták tartással,. Tojáshozam tekintetében ugyan a New Hampshire, a Bovans, a Shaver fajták. A sussex egy tipikus kéthasznú tyúkfajta. Jó tojáshozamú és húshozamú egyaránt. Kettőshasznú tyúkfajta , kockatesttel.


Nyugodt, bizalmas fajta. Tulajdonságok Sussex tojás eladó Sussex tyúk tenyésztők Wyandotten plymouth rock (állat) Vörös nyerges itáliai Dominikai tyúk Mások ezeket keresték még Szuper trükkök a tyúkok etetéséhez - Így szerezhetsz sokkal. Mivel etesd tyúkjaidat , ha több tojást szeretnél. A magyar tyúk a középnagyságú, kettőshasznú fajták közé tartozik. A tyúkok súlya 0–kg, a kakasoké 5–kg.


Törzsük középhosszú. Félszázad előtt, mint lmdán tyúk divatos volt a hol landi bóbitás. Középnagyságú, jó tojó tyúkfajta évi. Baromfikiállitásokon feltűnést. A tyúkfaj háziasítása óta rendkívül sok fajta és hibrid alakult ki, amelyek közül néhánynak ma is.


Kotlására ugyanez jellemző – rendkívül jó ,- gondos kotlós válik belőle. A tojáshozam beólazott tojóra számolva 74. Abszolút megbízhatóan lehet számítani évről-évre a tyúk elkotlására.


Mivel jó tojáshozamú és húsfajta is egyben, ezért különösen kisgazdaságokba és önellátó háztartásokba ajánlják. A fehér leghorn kiváló tojástermelő képessége és igen jó honosuló-képessége folytán az egész világon széles körben elterjedt. Hőtűrő képessége is jobb a . A munka eredményes volt, mert egy igen jó tojáshozamú és hústermelésű fajta.


A nőivarú házityúk a tojó, illetve tyúk , kicsinyük a csibe, a „kamasz”, növendék. Igen jó szolgálatot tesz a trágyadeszka, mellyel csökkenthetjük az. A csíráztatott gabonamagvak etetése a tojáshozam növelésére igen jó hatású.


Helyük kialakítása tenyészetünkben hagyományos tyúkudvar jellegű, bekerített. Hollandia kinevezte nemzeti törpetyúkjának. Egy jó állomány kialakításához és fenntartásához folyamatos megfigyelésre.


A tyúk közt volt olyan, amelyiknek eleve „kacska” lába volt, . Kérdések hasonló témákban: tojás, tyúk , tojó. Szerintetek ez jó ötlet? Az alap egy szívós parlagi tyúk mely jó tojáshozammal rendelkezik.


A fajtára nem jellemző a kotlási hajlam. Jelenleg Németország után .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.