2019. augusztus 9., péntek

Káposzta palánta nevelés

Paradicsomültetés , paradicsomtermesztés , palántázás. A másik tévhit, hogy nem szabad elnyurgult, világos palántát venni. Paprikapalánták cserépben.


A paprika számára a legideálisabb talaj puha és jól öntözött, a további feltételeket tekintve az . Oltott paradicsompalánták előállítása.

A paradicsom termesztéstechnológiai lehetőségei. Ha a sziklevelek már annyira megnőttek, hogy összeérnek, bizony itt az ideje a magokról vetett palánták szétültetésének ! A fejjel lefelé ültetés előnye, hogy nem kell gyomlálni, nem foglal nagy. Ezután tegyük bele a palántát a cserépbe , úgy, hogy fejjel lefele . Ha magról vetjük a paradicsomot már február végén - március elején érdemes őket kiscserépbe vagy félbevágott pet palackokba ültetni őket. Mert a zöldségpalánta sokkal jobb, mint a szerelempáfrány….


Figyeljünk a hőmérsékletre, mivel ha nem elég meleg az idő a paprika magok csírázása elmaradhat, így a növény nem hajt ki, illetve palánták.

Kertépítési tanácsadás - hasznos kerti tippek - költségtakarékos kerttervezés Több évtizedes gyakorlati kertépítői. A cserepes paradicsomtermesztés egyik nehézsége az átültetés lenne, amikor a palánták már kinőtték a cserepüket. Ezt elkerülhetjük, ha a kinőtt cserepet egy . Tanácsok a paradicsompalánta kiültetéséhez: 1. Amire egy cserép paradicsompalánta tanított meg. Ráadásul paradicsom palántát csak később kezdenek el árulni, míg, . A növényünkhöz először is palántát kell növeszteni, amihez magokat kell. A haver tavalyi szuper paradicsomjából , szomszéd néni csilijéből . Palántázó cserépben ). Vehetünk palántát a kertészetekben, de ilyenkor figyeljünk arra, hogy . Legegyszerübb, ha tavasszal veszel kis palántákat , és ha egy kicsit nöttek, nagy cserepekbe ülteted át öket.


A dilemma illusztrálása céljából vessünk egy pillantást erre a paradicsom palánta fotókra. A palántát túl sokáig tartottuk cserépben , ezért felnyurgult. Metélőhagyma ültetése cserépbe.


Neveljen paradicsomot saját paradicsommagról. Ha a kertbe ülteti ezeket a magokat, eltarthat egy kis ideig, amíg csírázni kezdenek.

A magot palántaföldbe ültessük, nem kell mélyre, éppen csak takarja egy . Nálunk talán leginkább a paradicsom , paprika, karalábé, sárgadinnye palánták előnevelése a legelterjedtebb, de sok más pl. Amikor a palánták elérik a kis üvegház tetejét, elérkezik az ideje nagyobb cserépbe ültetésnek. Talán egy picit megkéstünk a magok ültetésével , de még mindig nem. A palánta olyan fiatal növény, mely palántázással kerül végleges helyére.


Az ültetés idejét a burgonya fajtája és a talaj hőmérséklete határozza meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.