2020. február 27., csütörtök

Paradicsom ültetése magról erkélyen

Paradicsom ültetése magról erkélyen - Kertészeti webáruházam életerős növényekkel és hasznos információkkal várja, ha Ön is egy gyönyörű kertre vágyik! A koktélparadicsom nemcsak finom ízű, de nagyon dekoratív is erkélyen és házikertben egyaránt. A legegyszerűbb és az ünnepi ételek mellé egyaránt kiváló, . A földet még a mag ültetése előtt nedvesítsd át.


A magok ne kerüljenek mélyre, csak épphogy – néhány mm vastagságban – takarja őket a föld. A paradicsom magról való ültetése egy teljesen új világot tárhat a hobbikertész elé, már ami a különlegességeket, kedvező tulajdonság .

Neveljen paradicsomot saját paradicsommagról. Ha a kertbe ülteti ezeket a magokat, eltarthat egy kis ideig, amíg csírázni kezdenek. Bálint Károly tanácsai a paradicsom erkélyen való termesztéséhez. További információért, érdekességekért.


Az otthon termesztett paradicsom íze, illata sokkal intenzívebb, mint a. Ha ez sincs, ültetés után pár hét múlva adagolj az öntözővízhez . Az első töveket palántaként vettem, de azóta a saját magokat ültetem el. Ha magról ültete lassan már vetheted és locsolgasd és mire itt az igazi. A paradicsom palántáit többnyire a májusi fagyosszentek után ültetik ki a kertekbe, de nincs semmi akadálya annak, hogy a jól fejlett, virágos, .

Vetőmag vásárláskor győződjünk meg a mag szavatossági idejéről, lejártáról. Melegigényes magok esetén ( paradicsom , uborka, padlizsán, paprika, tökfélék, dinnyék). Ilyenkor érdemes a kiültetés előtt kirakni őket az erkélyre , napos helyre, majd.


Most elmondjuk, hogyan termeszthettek sikeresen paradicsomot. Nap sugarait, ezáltal . Tavasszal van a paprika kiültetésének ideje, de az erkélyen , sőt a lakásban is. A magról nevelt paprikapalántákat nevelheti az ablakpárkányon.


Már a talajnak is, melybe a paprikát ülteti , megfelelő mértékben humuszosnak kellene lennie. Vásároljunk palántát, vagy neveljünk magról paradicsomot – most. Ha az erkély a kertünk, ültessünk inkább törpenövésű, fürtös fajtákat!


Talán az egyik legnépszerûbb zöldség a kiskertekben a paradicsom , de akár balkonon is könnyedén termeszthetjük. Rengeteg fajta közül . Amikor megjelennek a csírák, a mag készen áll az ültetésre. Vásárláskor győződjünk meg a mag szavatossági idejéről.


A lejárt szavatossági idejű magvak rosszul csíráznak. A szavatossági időt a tasakon minden esetben . E célból jól megvilágított ablakpárkányokat, üvegezett erkélyeket és loggiákat kell használni. Talán kevesen tudják, de a csili paprikák között az egyik leggyakoribb és leghíresebb paprikafajta a jalapeno paprika (Chile jalapeno).


A paradicsom -, paprika-, bazsalikom- és nagyobb száras növények.

Balkon-Tomaten ( Erkély - paradicsom ). Az erkélyre egyelőre ne, mert márciusi idő a szabadban még nem elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.