2016. augusztus 10., szerda

Átmeneti ellenállás mérése

Kísérleti elrendezés az átmeneti ellenállás méréséhez. Az átmeneti ellenállás változásának mérése. A félvezető eszközök . Az-atmeneti-ellenallas-valtoza. A kötések átmeneti ellenállásváltozásának közvetlen mérése lehet egy olyan módszer, amely ezen hiányosságokat pótolja.


Ezután vágjuk ketté a fémrudat, és a két felet F erővel összenyomva, ismételjük meg a mérést.

Természetesen nagyon kicsi ellenállásnál ez a mérés sem veszi figyelembe pl. Ennek kiküszöbölésére az ún. Megnövelt érintkező időmérés. Aktív interferencia elnyomás.


Integrált statikus ( átmeneti ) ellenállás mérés. Tekercs feszültség és áram automatikus mérése. Ellenállás mérések Wheatstone-féle hid-kapcsolásban. Megger DLRO10-NLS Ducter ellenállásmérő mérővezeték nélkül a Átmeneti.


Hálózati mérésre is alkalmas ellenállásmérő készülék.

Mérési nehézségek- megoldások. Ebben az esetben az átmeneti érintkezési ellenállás nagysága. Ha a mérőeszközök kilométerben óránként mérik , akkor az értéket 3. Végezzünk feszültségesés- mérést – az 1. Ezenkívül a kis ellenállás mérésére , például a megszakító érintkezőinek átmeneti ellenállására, kontaktmérőket is használtak. A Mosenergo kontaktmérők . Thomson-hídban mérik be a nagyon kis értékű ellenállásokat, így az interpoláló.


A jól karbantartott kapcsolók átmeneti ellenállása 0Ω, míg a kúpos . Elemi szál átmérőjének mérése mikrométerrel. A MEGGER gyártmányú DLRO-2műszer ellenállást mér 0. A mérőáram beállítható 10A – 200A tartományban a . Vizsgálatok és mérések. A villamos folytonosság és az átmeneti ellenállás vizsgálatai. Speciális lakatfogós földelési ellenállás mérés. A jel fogadását a rendszer oldalon (a számítógépes mérés előtt) általánosan egy műveleti.


Ilyen nagyságrendű átmeneti ellenállás elhanyagolható hibát okoz ! Sonel, DV-Power, Instek kisáramú és nagyáramú ellenállásmérő ohm-os ellenállás, transzformátor, átmeneti ellenállás mérésére max. Mivel a mérés négyvezetékes elrendezésbe történik, a szondák ellenállása a mért értékbol kiesik, így azok anyaga és a csatlakozások átmeneti ellenállása nem .

A C sorozatú megszakítók pólusonkénti átmeneti ellenállás értékeit az alábbi táblázat tartalmazza: C értékek pólusonként (In, Hz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.