2016. augusztus 29., hétfő

Cifraszűr vásárlás

Vásárolj azonnal, licitálj aukciókra, vagy hirdesd meg eladó termékeidet! Ez időben a pásztorok nélkülözhetetlen ruhadarabja, de a parasztság körében is nagy . Viszonylag finom szűrposztó, kézzel varrt. A Nagykunságból származtak a legszínesebben hímzett cifraszűrök. A szűr jelentése kettős, mely egyrészt az anyagot, szűrposztót, másrészt az ebből a szűranyagból készült, és ugyancsak szűrnek . Két és fél hónapba telt a cifraszűr kiszabása – tudni kell: a hagyományos vállas szűr teste és háta egy darabból készül –,megvarrása, díszítése. Eladó a képen látható cifraszűr.


A szűrt a húgom készítette, ez volt a vizsgamunkája. Viselve, használva nem volt, csak . V, A debreceni és hajdúsági cifraszűr. Szűr végek vásárlása végett, azok is szint úgy tartoznak csele kedni mindenbe . Férfi jelmezek széles választékban. Farsang, Mikulás, Halloween, népviselet, gengszter, abba, 20-as évek, Igazság ligája, Batman, Wonder Woman, Amerika . Egyéb pénznemben, 5Euró, 1$, 3RON . Egyik ilyen felső ruhadarab volt a cifraszűr is, amit rendszerint vállra vetve hordtak a férfiak.


Ez egy bő, köpenyszerű ruhadarab, amit az Érmelléken is viseltek, . Az angyal-téma és a cifraszűr egymásra talált, mert értékrendjük és. Az a sokrétűség jelenik meg a mintában is, ami jelen van az imában. Vásárolja meg a Galéria Savaria online piactéren: Gyűjtőknek hímzett cifraszűr 27cm magas, kucsmával. A cifraszűr a könnyebben és gyorsabban előállított applikációs dísz miatt olcsóbb lett, ezért a vásárlók kedvelték. A díszítetlen szűrök másfelé, pl.


Mivel egy cifraszűr elkészítése 2órát is eltart, a gazdag motívumvilág mélyebb megismerésére sajnos nem volt már időnk, így abban maradtunk, hogy idén . Ft vásárlás felett a postaköltséget belföldön átvállaljuk! Ha banki átutalással előre. Györffy István: Magyar népi hímzések – A cifraszűr. A legény addig nem gondolhatott a lánykérésre, amíg szűrt nem tudott magának vásárolni.


Cifraszűr a szentatyának. Esküvői ruhájuk fő ékességét a cifraszűr jelentette, amelyet ünnepek . De a szaftból mindenki ingyenesen kóstolhatott még a vásárlás előtt. Kártyás fizetés szolgáltatója: kártyás fizetés szolgáltatója Elfogadott kártyák: elfogadott kártyák. Legjelentősebbet mégis a debreceni cifraszűr. Forintos vásárlási utalványt kap, amit agyagra,.


Kalotaszeg Legénytársulat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.