2018. március 29., csütörtök

Miert hullatja az orchidea a viragat

Az orchideák virága gyönyörű (Fotó: Temesvári Márta). A kérdező kommentje: Köszi,még csak két hete van nálam,de eddig semmit sem haladt,akkor nem is kell neki? Ha az orchidea virága lehullott, de a levele szép, mit lehet csinálni vele? Fórum, tapasztalatok, kérdések . Tavaly vettem egy orchideát anyukámnak.


Tele volt bimbóval, de sajnos mind lepotyogott, most már jó pár hete növesztgeti az új bimbókat, de valamiért megint. Miért fonnyad el és esik le az orchidea bimbója? Ennek oka lehet hirtelen hideghatás, huzat, vagy ritkább esetben tetű vagy szemmel szinte láthatatlan kártevő. Miért kell az orchideáknak tápoldatot adni? Hosszabb távon nem várhatjuk el, hogy az orchidea egészségesen fejlődjön, színpompás és dúsan termő virágaival . Hónapokig ontja az orchidea a virágait, ha így öntözöd!


Azt mondják, nehezen kezelhető, de szépsége megéri a fáradságot. Igazán nem nehéz életben tartani, ha odafigyelünk . Sokan kérdezték, mit lehet tenni abban az esetben, ha az orchidea levele elkezd sárgulni. Mostani cikkemben arra adom meg a választ, mitől . Ne dobjuk ki elvirágzás után a csodás.


Sok esetben nem virágzik az orchidea , ezért meg kell értenünk, hogyan kell az. Hogyan gondozzuk a petúniát, hogy sok virága legyen? Azonban az orchidea igen kényes növény, elég speciális körülményeket igényel.


Ezeket azonban könnyű megteremteni otthon, csak tudni kell . Ide nem kell magyarázat, miért is ajándékozzunk sok-sok kankalint szeretteinknek. Mária könnyeit jelképezi, melyeket az egyiptomi meneküléskor hullatott , ugyanis a monda szerint minden könnycsepp . Orchidea : Szerelem, szépség, finomság. Kellemesen illatozó a virága , melyre már az elnevezése is utal (jasminoides). Angliában operavirágnak is szokták nevezni, mert kiválóan illik a . A gallok országának (Wales) nemzeti virága , mivelhogy gyakran virágzik május.


Hogy miért nem hagyják az őslakosok, hogy az erdő újra elfoglalja korábbi birodalmát? Nemcsak a táj, a növényzet, akár csak egy-egy faj, annak virága , levele is. Scorzonera rosea), a Pseudorchis albida nevű orchidea -faj,.


A kaszálás idejét jelző (indikátor) növény: Amikor a papvirág hullatni kezdi, . Igen, igen az orchidea ! Ugyanis a sokak által. Afrodité szépségistennő és Érosz szerelemisten virága.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.