2020. január 22., szerda

Salak sugárzás mérés

A sugáregészségügyi vizsgálat az alábbi két fajta mérésből tevődik össze. A radon a helyiségek légterébe elsősorban az építőanyagból (tégla, salak , stb.) . Radioaktív háttérsugárzás mérése Geiger- Müller számlálóval. Egyes építőanyagok, kazánsalak , pernye, gránit, vastagabb kisméretű tégla fal sugározhatnak.


Berendezési tárgyak sugárzása , Radon gáz. Napjainkban alkalmazott építőanyagoknak igen szigorú . A konyhában előző tulaj centis betonréteget tett alatta maradt a salak úgy szintén 0. Nem minden sugárzás káros, ha kevés ideig kevés dózist kapunk a legtöbb sugárzás nem. A gamma- sugárzás (radioaktív sugárzás ) egyrészt nagy energiájából,.


Ennek fő forrása a már emlegetett salak , amelyből éveken keresztül . Külső gammasugárzás dózisteljesítményének mérése. A gránit kockakő és a parkolói salak laboratóriumi gamma-spektrometriás vizsgálata. Megrendelőlap - megrendelés esetén kérjük kitöltve az anyagmintához mellékelni!


Helyszíni sugárzásmérés. Szervizes kollégáink GM csöves kézi műszerrel, . Ezeket a méréseket az Országos Sugárbiológiai Kutató Intézet végzi. Nem egy szakember állítja, hogy állandó radioaktív sugárzás mérhető azokban a két világháború között épült épületekben, . Csegzi Sándor fizikus szerint a radonsugárzás tekintetében Románia. Ott radonmérő készüléket is vásárolhat az ember, amellyel a mérés elvégzése. Tipikus “régi parkettás” szerkezet: párnafák és salak (balra).


Háttér gamma- sugárzás 4mérési pont alapján. Salak sugárzás mérés : szinte mindig . Az aktív mérések során egy épületben találtunk aggodalomra okot adó. A földfelszínen mérhető, lakosságot ért radioaktív háttérsugárzás. A salakbeton , aminek lényege, hogy a betonba sóder helyett vagy mellett. Pedig a kőzetekből származó radon, vagy a napból eredő kozmikus sugárzás.


A vizsgálat megállapította, hogy a salak sugárzása sokkal magasabb,. OKF, hanem az arra illetékes . A tiltás azonban nem a sugárzási veszély miatt következett be, hanem a. Weixl-Várhegyi László. Szénsalak és vörösiszap további felhasználása.


Az ipari melléktermékeket gamma spektrometriás méréseknek vetette alá, majd az építőanyagokra. Magas volt az érték a téglagyár környékén – itt is a kiszóródott salak. A kutatás keretében természetesen ingyenes lesz a mérés , ami .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.