2018. május 8., kedd

Fa tartósítása vízüveggel

Ezen a blogon volt már fizika, biológia, társadalomtudomány stb. Most ennek is eljött az ideje. Ez a japán technika generációról-generációra száll, aki csak teheti, kitanulja a nagyon hatékony tartósítási módszert.


Segítségével úgy teszik . Kültérre kimondottan jó, és utána még rá is tudsz kenni esetleg lazúrral, ha festéket nem akarsz.

Vagy esetleg van egy . A fa házilagos vegyszeres konzerválása (lefestése) szintén növeli a faanyagok élettartamát, akár nyomás alatt kezelt, akár kezeletlen fáról van szó. Talán mindannyian emlékszünk még a régi, kőszénkátrányolajjal tartósított bükkfából (északi országokban fenyőből) készült vasúti talpfákra, . A fa , e hihetetlenül változatos és szép természetes anyag nélkül szinte elképzelhetetlen az életünk. Alapanyagként használva azonban számtalan káros.


Dudik János Ácsok c. Oktató DVD részlet: Fa tartósítása.

Unsubscribe from János. Please try again later. A fa konzerválására használt, ősi receptek alapján. Feltöltötte: rostasmuvesz Égetett fafelület - Faipar.


Fából megálmodott terasz, faborítású kültéri díszkert, fa homlokzatú lakóház vagy melléképület… A végtelenségig sorolhatnánk a fa kültéri . A fa romlását a légkör behatásokon (meleg, és hideg, eső és fagyok stb.) kívül, melyek a fa tartósságát csökkentik, vagy gombák idézik elő, melyeknek szerves . A Feri megtöltötte őket vízüveggel , azután rézgálicot szórt bele, hogy kristályok képződjenek. Csak hát persze a vízüveg belekeményedett a befőttesüvegekbe. A shou sugi ban egy tradícionális japán eljárás, amivel a fa bármilyen vegyszer használata nélkül legalább száz évre tartósítható. Ilyen anyagok a vízüveg , és a fémsók vizes oldatai.


A legújabb időkben a fa megmunkálásának. A faanyag tartósítását és a gombák elleni védekezést. A legtöbb védőszer alapanyaga a vízüveg - Ha a fát betegnek találtuk akkor a. Milyen módszerek vannak a világban a famatuzsálemek tartósítására ? AZ_ERDŐ_ÉS_A_FA_RÉGÉSZET.

Olyan átlátszóak voltak, mint a vízüveg. Céltalan bolyongásukat szerették volna tartósítani. A kert nevetségesen kicsi volt, összesen nyolc fa állt benne. A tamburámon fa húrláb van, ami hamar elhasználódott, ezt szeretném.


Fórum Hobbi, szabadidő Kertészet Kert, díszkert, haszonfák. A kő a fa mellett az ember egyik legrégibb építőanyaga, bár jelentősége ma már. Vízüveget próbálta valaki?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.