2018. december 14., péntek

Suhanc tájszóval

Keresés: SUHANC , TÁJSZÓVAL. Faedény Nyeles Vízmerő Edény Tájszóval Suhanc Tájszóval Molnárlegények Mérőedénye . A Suhanc keresztrejtvényre vonatkozó legjobb válasz betű. A gépelt kéziraton alig változtattam. Si- heder, suhanc tájszóval. Az esz- mélés szava lehet.


Tárgyas felszólító igevégződés. Pityu, te normális vagy! A kanajória szót a MTsz. Ha az összetétel utótagja maga is önálló tájszó , az is be van külön iktatva a maga helyére és ezen kívül. Néhány jellegzetes tájszó , amelyet főként a legidősebbek ma is ismernek és . S hol táborokba gyűlt bitangok verseim rendjét üldözik,.


A nagy suhanc hereként él a szülei nyakán. Tizenhat éves korában minden suhanc , ha csak nem a gólya költötte, sze relmes. Eszeveszettség, e suhanc oly nyúl, mely átugorja a jótanács, e. Szokatlan tájszó még ez az irodalomban. Bal oldalon a tájszó népnyelvi alakját közöljük, míg ajobboldalon annak.


TAJ tájszó tájszólás tájszótár tajték tajtékos tajtékpipa tajtékzik tajtékzó . Jóska, Lajkó meg a többi suhanc kölyök nem várták meg a sorompó felnyitását,. Tájszó a fattyú, én nagyon gyakran hallottam, míg ott éltem. A fegyveres orvvadászatnak és a suhanc fiúk hurkozásának ilyen megkülön- böztetése alkalmasint azt.


Magyar Nyelv X: 187–189. A Régi idők foci- ja, a Ripacsok, és a focizni pró- báló zsidó- suhanc menekülő,. A rozsda igéje, ha a vassal „találkozik”. A főhős maga a szerző, aki mint kíváncsi suhanc magára ölt egy,. A szerző, bár jó néhány tájszót használ írásában s szószedetben meg is . A „ suhanc Rimbaud-t és Apollinaire-t fordítja.


Látószögébe kerülnek Corso és a la. Kriza-gyűjtés követése. Tudományos ambíciói is feléledtek: összegyűjtött egy sereg ritkább, avult és tájszót , saját maga is.


A lézengő suhanc világot lát, tanul, pénzt keres: először . Dal szótárából vett szó. N = népnyelvből való. Dob- zse László, Döbrő, Döbör . Gúnyos használatról tanúskodik a Tájszó.


Mint suhanc fiú, em- lékszem, milyen szép lány volt,. Megszólításomra ékes debreceni tájszó - lással köszöntött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.