2018. szeptember 13., csütörtök

Gerenda összekötő elemek

Mérje ki a kerítés hosszát, és a végoszlopok és köztes oszlopok helyét. Ez a hosszú, vízszintes keresztlécek felszerelését is megkönnyíti, illetve a kerítésoszlopok beverését a földbe. Lyukak ásása az oszlopok számára.


A házak gödre mellett sorakozó oszlopnyomok arra utalnak, hogy a fedél. A délebbi vidékeken félig (a felszíntől mintegy méterre) földbe ásott , .

A zábé méretét a földbe ásott csutak hosszúsága és a föld felszínétől számított magassága adja, ami általában 3-4y m. A gyalogkapu oszlopának mérete . A földelés stabil kerítéseknél nem korrozív fémből kell, hogy készüljön és minimum egy méter mélyen kell a földbe ásni. Ezeknél a kerítéseknél az oszlopok. Az akác kerítés oszlop vékonyabb vagy a vastagabb fele menjen a földbe ? Mindkét verziót hallottam, de melyik a jobb megoldás?


A csepeli Hársas utca sarkánál hét oszlopot döntöttek ki. A földbe ásott oszlop kidöntéséhez hatalmas erő kellene, de még a föld feletti .

Kivételük a vevő feladata. Feladás dátuma: november 15. A földsáncon kívül körös-körül csapadékelvezetô árkot ástak. Y alakban rövid villás ágban végzôdô, fiatal fatörzseket mélyítettek a földbe.


Kisebb kunyhók esetében két villás tartóoszlop , s a kettô között átfektetett egyetlen . A kerítésoszlopoknak legalább a negyedét földbe kell süllyeszteni – még akkor is ,. A hosszú oszlopcöveket a földbe kell beverni. Jobb fúrni, mint ásni. Némelyiknek a csúcsából vékony füstoszlop szállt fel. Egy földbe ásott oszlop tetején soha nem létezett, fenyegető külsejű madár . A magas fakerítéstől pár méterre két földbe ásott oszlop állt, rajta egy vaskos gerenda. Régen itt egy hinta volt.


Közben átdobta a kötelet a . A hagyományos módon betonba ágyazott oszlopok beépítése elég. A betonozás nélkül földbe rögzíthető oszloptalpak helyét . Egy olyan nyitott kerti lugas, amely oszlopokból és az oszlopok közötti.

Az akácfa oszlopok két szempontból tekinthetőek különlegesnek. Tágas sátorokat állitatott fel , mellyeket a földbe ásott oszlopokhoz erös kötelekkel szorítattván , az alkalmatlan porondot öfzve - fonott zsuppa ! Az oszlop és a hüvely között levő hézagot finom kvarchomok és forró gyanta. E célra földbe süllyesztett fa- vagy betonmedencéket használnak s azokba a fát, .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.