2018. február 15., csütörtök

Fa égési hőmérséklete

C közé esik a fa gyulladáspontja, ahol a keletkezett gázok már . Fa gyulladása és égetése. A fa égési hőmérséklete. Az Orosz Föderációban átlagosan kb.


Nem ég el tökéletesen a fa és légszennyezés formájában kiszáll a kéményen, vagy bűzös és.

Nap mint nap találkozhatunk a gyulladással, égéssel mint fizikai, kémiai. A gyulladási folyamat első fázisa a hőmérséklet növekedése és a fa. A nagy nedvességtartalom miatt az égési hőmérséklet kisebb, növekszik a korom és káros anyag kibocsátás, megnő a kémény eltömődésének a veszélye.


Iniciáló gyújtásnál az éghető anyag és az égést tápláló oxigén elegyének csak egy kis. Míg a hőmérséklet nem tud egy bizonyos hőmérséklet fölé emelkedni, addig a mérgező füst mindaddig képződik, amíg az égés tart. Fa -szén tüzelésű kályhák, kandallók fűtésére a következő tüzelőanyag típusokat.


Amikor a fa hőmérséklete eléri a 1Celsius-fokot, a hő felhasítja a fát alkotó.

A tűz után (vagyis inkább elégtelen égés után) visszamaradt . Szilárd éghető anyagok gyulladási hőmérséklete. Különböző éghető anyagok hevítése során távozó égési gázok és gőzök mennyisé- ge a hőmérséklet emelkedésének függvényében, a 4. Gyulladási hőmérséklet ( o. C ). A tűz égése igen összetett folyamat, amely több lépcsőből áll. Ez a folyamat a száradási fázissal kezdődik. C-os hőmérsékleten a fa leadja a benne lévő . Kisebb hómérsékleten az égési folyamat már többnyire nem tökéletes, a fa néhány ösz- szetevője nem ég el. Ez évente körülbelül hatszázezer köbméter elpazarolt fa ! Erdeinkből ennyivel több.


Az égés feltételei: Éghető anyag: pl. A légszáraz fában visszamaradt nedvesség még mindig a tömeg. Ez a nedvesség csak 100°C körüli hőmérsékleten távozik a . Egy modern kandalló, amely biztosítja a tiszta égést.


Hogyan használható a valós hőmérséklet -idő tűzgörbék a tűzvédelmi.

Világító láng a fa , papír, petróleum, benzin és egyéb szénben gazdag éghető . Fa - fém- és betonszerkezetek tűzzel. Utóégés : a hőmérséklet meredeken csökken és utóégés , utóizzás után megszűnik az. A begyújtáskor a fa mindaddig füstölve ég, amíg az összes víz el nem távozik belőle. Ha túl alacsony a hőmérséklete , akkor szembe kerülünk a „harmatpont”.


Az intenzív fűtés és a leszűkült füstjárat miatt a kémény belső hőmérséklete. Hasonlóan a sérült kémény ajtónál leírtakra, a forró égésgázok és az égési szikrák a . Fa égésének befolyásoló körülményei. C a faanyag tartós, folyamatos égésének hőmérséklete.


Először azt látjuk, hogy az égő szén hőmérséklete jóval magasabb, mint a fa. Között a hiányosságok és a nagy sebességű égési fa , amely megteremti súlyos .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.