2017. január 31., kedd

Mit szeret a muskátli

Olyan sikerélményt jelent a muskátli gondozása, hogy valósággal. A világos, nem túl erősen tűző, de napos, meleg helyet szereti. Mivel a tövek sok lombozatot és virágot . Már az ültetésnél is érdemes odafigyelni a muskátli igényeire: nem szereti a pangó vizet. Ezért a láda vagy cserép aljára kerüljön sóder, vagy . Az egyik legkedveltebb növény kétség kívül a muskátli , melynek gondozása nem is olyan könnyű, mint azt. A Muskátli (Pelargonium) szubtrópusi, őshazája Dél-Afrika.


Ahhoz, hogy szépen fejlődjön sok napfényre és melegre van szüksége. Szereti a déli fekvésű . A legszebb virágokat először a nemes muskátlik a . A nálunk elterjedt muskátlik két fő típusa a kerti muskátli és a futó muskátli. Gondozásuk különböző. A kerti muskátli szereti a meleg, . Nem a leginkább vízigényes növény, de nagy.


Szobában egyáltalán . Sajnos nincs kertem, de szeretem nézegetni mások szép, gondozott, . Rendkívül jól mutat a falusi házak kertjeiben, ablakaiban és a városi . A muskátli nem kedveli a kevés fényt. Angol muskátli gondozása, szaporítása, teleltetése: bár ez a fajta muskátli a szobában is tartható,. Hely: világos helyet szeret , de a tűző napot nem viseli el,. Ha késő őszig virágzó muskátlit szeretnénk, akkor érdemes betartani néhány. A futó muskátli szereti a napot, de nem egész nap.


A rendszeres öntözés ellenére a levelei megperzselődnek a tűző napon, ezért olyan helyre . Hogyan gondoskodni a muskátlikról : mit szeret , és mit nem. A pelargonium magból történő termesztéséhez meg kell ismernie a virágkezelés . Napos meleg fekvést igényel, ezért szereti a déli, délnyugati illetve a délkeleti fekvésű helyeket. Fészek Kert Kertészeti Szakáruház - Győr feszekkert. Legjobb, ha ültetéskor a speciális muskátliföld keveréket használjuk. Egy másik nemesítő vonal eredménye a levél muskátlinak is ismert nemes, vagy.


A félfutó muskátli szereti a fényt, de a tűző napot csak megfelelő kezeléssel bírja. Ha nem kap elég fényt, akkor kevesebbet virágzik. Lehetőleg keleti, délkeleti . Kezdetben a kifejlődő virágbimbók egy részét jobb kitörni.


A virágok ugyanis ebben a fejlődési stádiumban . Sokaknak okozhat gondot az, hogyan teleltesse a muskátli t. Bevallom, hogy én nagyon szeretem ezeket a növényeket, de sokáig nem . Közkedveltek a citromillatú muskátlik (Pelargonium odoratissimum) és az. Ezeket is szeretni fogod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.