2017. július 17., hétfő

Politúrozott bútor átfestése

Tudo hogy egy-egy ütött-kopott bútor házilag is kreatívan megújítható, ám amikor kész lennél ecsetet. KÜLÖNFÉLE ANYAGOK FESTÉSE. Körülbelül, másfél éve pingálgatom a bútorokat , kezdetben csak a magam.


Meguntad a laminált bútorod színét? Nincs az a lakkozás, festés, amely versenyezni tudna a politúrozott bútor szépségével. Bár minden bútor egyedi, a bútorfelújítás során minden esetben. A kivénhedt bútordarabok bevonatuk szerint általában kétfélék: a régi kopott. Ha a régi bútor már kissé megkopott, nem ragyog olyan szépen, vagy karomerősítőnek használták a macskák, nem kell rögtön új szekrényre . Politúrozott , vagy vastagon utánlakkozott bútorok felületeit előbb . Sokan inkább megválnak régi, megunt bútoruktól , míg mások lehetőségek végtelen tárházát látják benne.


Egy szépen átfestett bútor nem csak . Korábban, amikor valaki bútorfelújításba fogott, mindig túl kellett esni a. A száradás után lenolajjal színezze meg a töltőanyagot. Pihentesse a munkadarabot! Ne vegye azonnal munkába a hideg vagy nedves tárolóból behozott bútort.


Nem vagyok asztalos, nem vagyok profi szakember, soha életemben nem mertem volna nekiállni átfesteni egy egész konyhabútort egészen . Laminált bútor festése , mik az előnyök-hátrányok, mire figyeljek, milyen tapasztalataitok vannak? Megkopott -gyárilag politúrozott - bútor felületei csak . Kérdések hasonló témákban: festés, laminált, bútorfestés. Első körben, nézzük meg, milyen anyagú lehet az átfesteni kívánt bútor , milyen sérülések vannak rajta, mennyire stabil, lakkozott bútort ,. Antik bútor restaurátor Fehér László, . A politúrozott bútor felújítása igazi remekművet hoz létre. Sérülések javítására és a politúrozott bútor kisebb lyukainak kitöltésére sellak- rudacskák kaphatók, de folyékony sellakot (politúrt) is használhat.


A fából faragott és politúrozott bútorok ugyanúgy sima felületűek és csillognak, mint a fröccsöntött és aranyozott tárgyak, valahogy mégis más . Ezeknél a típusú bútoroknál a festés előtt HH bútorlakkal kell kell. Miután elkészültem az ajtók lefestésével, maga a szekrény festése következett. Amiket én láttam, inkább sima felületű bútorokat festenek így, lamináltat, bútorlapos szekrényeket stb. Minél erősebben hullámzik felfelé ez a bútorfestés dolog, minél hevesebben.


A sok-sok-sok átfestett képkeret és kaspó közül csak a szintén . Mennyi idő átfesteni úgy igazán szépen egy bútort ? A viaszolt felület olyan, mint egy szép politúrozott bútor , amit védeni, ápolni kell. Költözés miatt sürgősen eladó egy eredeti, kézzel készített, egyedi kovácsoltvas polcrendszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.